A jövő hét 4 legjobb programja szerintem

2013.01.27. 10:17 sanssouci

Egy inspiráló, egy kultúr, egy gasztro, egy buli. Okosodás az üzleti intelligenciáról, álomszerű táncvilág, zabálás a legjobb helyeken, bulizás rági-új helyen.

tovább »

Szólj hozzá!

A nyári sütögetés élménye télen

2013.01.24. 10:23 sanssouci

A napokban nagyon úgy tűnt, hogy nehezen fogunk tudni elbúcsúzni az egyik jóbarátunktól, aki egy hónap itthonlét után visszamegy Hollandiába. Összevissza kavarodtak az időpontok, és végső megoldásként azt írta (viccből, de mi komolyan vettük), hogy menjünk el vacsorázni hozzá és a szüleihez, raklett (vagy raclette) lesz. A raklettről nekem a következő tippeim voltak: rakott husi, tejfölös sült zöldség vagy rántott valami. Hát nem.

Szólj hozzá!

Hogyan szervezz érdekes kulturrandit - Pecha Kucha nights

2013.01.23. 09:55 sanssouci

A Pecha Kucha egy prezentációs módszer, ahol egy prezentáló előadása alatt 20 slide-ot mutat meg, egyenként 20 másodpercig. Egy előadás így 6 perc 40 másodperc, ami azt jelenti, hogy automatikusan egy benyomás tutira asszociálódik a Pecha Kuchához: pörgős.

Szólj hozzá!

Tanuljunk meg rock'n'rollt táncolni!

2013.01.22. 15:00 sanssouci

Vagy boogiezni, swingelni, jiveolni, tangózni, rumbázni, tökmindegy. Szóval decemberben régirégi jóbarátom, Feri kiötlötte, hogy menjünk el rock'n'rollt tanulni, mondtam, persze, menjünk - láthatjuk, mennyire  nehéz engem valamire rábeszélni. Aztán kiderült, hogy komolyan gondolja, nézett időpontot az Oktogon Tánciskolában és el is mentünk és jó volt és ajánlom.

Szólj hozzá!

Veli bej fürdője

2013.01.07. 14:05 sanssouci

Nehéz lehet Budapesten fürdőnek lenni. Lehetsz szép, olcsó, sokoldalú, központi elhelyezkedésű, a Gellért meg a Széchenyi akkor is bunkósbottal fognak fejbevágni és eszméletvesztésedben alig tudod marketingelni magad. Kábé ez történhetett a Veli bej fürdővel is, mert szép, modern, olcsó török fürdő a Margit híd budai hídfőjénél, mégsem túl híres.

Szólj hozzá!

20 ötlet téli estékre

2012.11.26. 17:02 sanssouci

A hidegben nem sok jó van szerintem. De tényleg, háromnegyed 5 van és vaksötét. De így nem kicsit, hanem nagyon. Jobb híján összeszedtem annyi ötletet, amennyivel bőven ki lehet tölteni azt a picit, ami még hátravan belőle meg a február elejéből is.

Szólj hozzá!

7 dolog, amiért érdemes hálaadást tartani

2012.11.21. 15:25 sanssouci

pumpkin-pie.jpgHogyha én lennék a Nemzeti Ünnep Megalkotó Ember, akkor a hivatalos nemzeti ünnepeket kicserélném és létrehoznék egy csomó nemhivatalosat, csak amolyan szokás szinten. Csinálnék például egy nemzeti ünnepet, amikor gumicukros csokitortát sütne mindenki az élete leginspirálóbb személyeinek. És az biztos, hogy nálunk is lenne hálaadás, el is mondom, miért:

Szólj hozzá!

A sziklamászás zenje – 7 dolog, amit a falon tanulhatunk

2012.09.23. 12:35 sanssouci

rock_climbing_climb_1396718_h.jpgAz elmúlt hónapban az történt velem, hogy elköltöztem, olaszt tanultam, sok munkám volt, elutaztam, de ami leginkább befolyásolta szegény kis budapestlife életét, az az volt, hogy valami teljesen abszurd időbeosztásom lett, ami kábé napi 3 óra alvást foglal magában, hajnali 4es lefekvést és 7-8as kelést és az élet éjfél után még javában kezdődik.

Szólj hozzá!

Hogyan kezeljük eluralkodó Balatonhiányunkat?

2012.08.18. 13:41 sanssouci

map_budapest_districtsvon.jpgKépzeld erősen vizualizálva magad elé a térképet. Keresd meg rajta az otthonod. Húzz egy képzeletbeli vízszintes vastag piros vonalat, ami kelet-nyugati irányban kettészeli Budapestet. Ha a vonaltól felfele helyezkedsz el: irány az Omszki-tó. Ha lefelé: irány a Velencei-tó.

1 komment

17 figyelmeztető jel, hogy nem használtad ki eléggé a nyarat

2012.08.15. 23:47 sanssouci

beleugrani valamibe.jpgMég meleg van, még lehet csinálni mindent, és ha mázlink van, beköszönt október végéig egy jó kis vénasszonyok nyara is, de ha az alábbi figyelmeztető jelek közül 3-nál több igaz rád, akkor használd ki a maradék jóidőt, hogy novemberben ne kelljen azon sóhajtoznod, hogy bárcsak jobban megbecsülted volna a meleget!

Szólj hozzá!

Hogyan élvezzük a vidámparkot, anélkül, hogy kitennénk a lábunkat Budapestről?

2012.08.03. 08:47 sanssouci

este.jpgEasy. Éjszaka kell menni.

Avagy élményt ajándékba 5.: Éjszakai vidámpark.

Szólj hozzá!

Hogyan maradjunk a víz fölött egy kajakban a Dunán?

2012.08.02. 07:00 sanssouci

Hungary_Budapest_Canoeing.jpgAz év konkrétan legjobb hete a vízitúra szerintem. A vízitúra kellékei nem másból állnak, mint egy vízi járműből (kajak, kenu, sárkányhajó), evezőkből (opcionális), és rengeteg folyadékból (amik választható mértékben tartalmaznak alkoholt). A vízitúra egy átlagos napján kimászunk a sátrunkból, betolunk egy vajaskenyeret, beülünk a hajóba és csordogálunk lefelé.

Szólj hozzá!

Hogyan nézd meg Budapestet és csinálj romantikus programokat 3 nap alatt?

2012.08.01. 08:47 sanssouci

libego_1.jpgA városi nyaralás zsáknak két kis rekesze van: az egyik a kulturális városnézés; a másik a város hangulatának magunkba szívása. Kulturális városnézéskor megnézzük a múzeumokat, nevezetességeket, tereket, kastélyokat, épületeket és templomokat. Ha a város hangulatára vagyunk kíváncsiak, akkor a helyzet kicsit más.

Szólj hozzá!

Menjünk biliárdozni!

2012.06.01. 14:13 sanssouci

aneebaba-pool-biliard-2594581-h.jpg

Van egy barátnőm, aki amúgy Anna, de ha részeg, akkor kijön belőle a másik énje. Bunkó Barbara. Ezt sokáig hozzá kapcsolódó poénnak tartja mindenki, amíg ki-ki egyénileg rá nem döbben, hogy biza neki is van bunkó énje, ami fáradtság / részegség / e kettő keveréke esetén jön ki, és konstatálja szégyenkezve, hogy van az a mennyiségű pia, ami után bárki gáz arc lesz. 

Szólj hozzá!

Squasholjunk! - bepunnyadt kapcsolatszakaszokra

2012.05.29. 11:24 sanssouci

fabio-marco-houtrust-22678-h.jpgÚgy döntöttem, hogy lerázom magamról a saját elvárásaim meg a mások véleményeinek a bénító erejét, ami az elmúlt egy héten blokkolta a bplife-ot. Ez a blog mostantól azért lesz, hogy én meg ti meg akik olvassuk, rákattintsunk arra, hogy mondjuk kintiprogramot akarunk, adjon már ötletet vagy hogy milyen buli van épp mondjacsak, de a kötelezettségekkel felhagyok meg a nyomással. 

Szólj hozzá!

Élményt ajándékba 3. - A szentendrei skanzen

2012.05.22. 09:46 sanssouci

IMG_0381.JPGAzt bírom Szentendrében, hogy akárhányszor megyek, mindig valami teljesen más arcát mutatja. Ha lányokkal odabiciklizünk, akkor lángost ad meg fröccsöt. Ha a barátommal romantikázunk, utcazenészek játszanak nekünk szerenádot. Ha Gergiékkel kolbászevő fesztiválra tervezünk menni, előjön Szentendre Brooklyn oldala és fesztivál helyett ijesztő helyi fiatalok kerülnek elő az éjszakában. Úgyhogy talán nem is csoda, hogy a skanzen is egészen új oldalát mutatta a városnak.

Szólj hozzá!

Menjünk ParaParkba!

2012.05.20. 15:06 sanssouci

parapark_neon_cikk_lead_fill_424x283.jpgEgyébként ez az egész programkeresősdi úgy kezdődött, hogy egyszer egy pici cégnél dolgoztam, ahol nem töltötték ki eléggé a munkaidőmet, viszont egy oldal sem volt lelassítva vagy letiltva. Így aztán a munkaidőm elég jelentős részét arra fordítottam, hogy vicces programokat keressek (illetve a kollégáimat szórakoztassam és az életem apró és mérhetetlenül izgalmas részeit osszam meg velük. Hmm.. ezúton is bocsi.:)) A Paraparkra is munkaidőben, egy szép őszi napon bukkantam.

Szólj hozzá!

Az 5 legjobb nyári tábor felnőtteknek

2012.05.18. 11:39 sanssouci

file0001851487385.jpg Kicsiként nyáron állandóan táborokba jártam, egy nyáron legalább 3-4-be. Lovastábor, öttusatábor, Fürkész Manó tábor és társaik, de valamiért meggyőződésem volt, hogy táborokat csak gyerekeknek szerveznek. Úgyhogy egészen meglepődtem, amikor rájöttem, hogy egy csomó tábor van nyáron, kifejezetten felnőtteknek is: improvizációs tábor, tenisz- és szörftábor, Szimpla Balaton Camp, színháztanulós tábor és társaik.

Szólj hozzá!

Hétvégi mókák 05.18.-05.20.

2012.05.17. 08:00 sanssouci

719504_54877595.jpgHogyan készül a graffiti?-videók tömkelege, inspiráló reggeli, divatba hozott swing és rock'n'roll, kivirágzott aquincumi romok, tekerős-piknikes-filmes-partis biciklisfesztivál, bárzongorista verseny - például ezeket ajánljuk mi a sok más érdekes között a hétvégére.

Szólj hozzá!

Mi történik egy siklóernyős tanfolyamon?

2012.05.16. 08:32 sanssouci

IMG_0370.JPGA siklóernyőzés ötlete egy hideg és szeles januári estén fogant meg bennem, ahogy kiléptem Magyarország második leggonoszabb multijának az ajtaján este 6-kor, elsőként a teljes részlegen. Iszonyú bezártnak éreztem magamat, mint akinek minden szabadsága odaveszett. Arra gondoltam, mindenképp kárpótlást érdemlek, amiért ennél az életrabló sznob multinál dolgozok, és ekkor idilli rózsaszín ködben beúszott a fejembe a kép, amint felhők felett szálldosok egy siklóernyőn.

Szólj hozzá!

Meditáljunk! Hol és hogyan?

2012.05.14. 16:57 sanssouci

Photoxpress_13447091_1.jpgInner peace - mondta volt Po a Kungfu Panda 2.-ben és vízcsepp könnyűségűvé alakította át az ágyúgolyókat. És ugyan nekem nem a mese hatására jött meg a kedvem meditálni, de a belső béke szerintem ugyanúgy az élet fontos része a pörgés mellett (sőt, minél nagyobb a pörgés, annál jobban kell a nyugi is). Hogy ki hogy éri el: jógával, kirándulással, írással, az már egyéni részletkérdés, de én spec a meditációra esküszöm.

Szólj hozzá!

Járjunk biciklivel!

2012.05.12. 15:08 sanssouci

IMG_0280_1.JPG- Te Andris, mennyi idő beérni tőlünk a Deákra? - kérdeztem a tesómat.
-  Hát, nekem olyan fél óra... neked 45 perc lesz.
Ez a kijelentés - és a tény, hogy jóslata tökéletesen helyesnek bizonyult - előrevetíti, hogy kábé mire lehetett számítani, mikor kitaláltam, hogy akkor én mostantól bicajjal fogok közlekedni a városban.

Szólj hozzá!

5 hely a Duna mentén borozni - pro és kontra

2012.05.10. 09:12 sanssouci

IMG_0375.JPGBudapest nem Párizs. Erre akkor jöttünk rá, mikor Évivel elmentünk Párizsba és megdöbbenve vettük észre, hogy Párizst miért nevezik jogosan a szerelem városának. (Félreértés ne essék, mi nem voltunk szerelmesek.) És a banálisan egyszerű ok szerintünk nem más, mint hogy a Szajna tulajdonságait a párizsiak elképesztően jól használják ki, gyakorlatilag minden egyes szakaszon lehet a folyó mellett üldögélni.

Szólj hozzá!

Élményt ajándékba 2. - Szalonnasütő buli

2012.05.08. 10:52 sanssouci

Kép1_1.jpgEgyszer egy régi jóbarátom szülinapjára azt gondoltuk, nem valami kocsmába szervezünk neki meglepibulit, hanem csinálunk a Normafán egy tábortüzes-szalonnasütős meglepetésfelköszöntést. A srác barátnője úgy csinált, mintha csak véletlenül sétálgatnának a Normafánál és nem lenne semmi turpisság a dologban és noha egy nagyon gyanakvó srácról volt szó, még neki is sikerült elaltatni a gyanakvását, hogy valami készül és végül szuper természetközeli sütögetős szülinap lett belőle. 

Szólj hozzá!

Mese Budapest 5 legjobb kiülős utcájáról

2012.05.07. 15:45 sanssouci

IMG_0359.JPGMa mondjunk mázlink van, mert esik az eső, ki kívánkozna szabadtéri kiülős helyre?! Hát max a békák. De a google analytics szerint sok béka nem olvassa a Budapest Life-ot. Nade, ha mondjuk kisüt a nap és nem vagyunk békák (bár gyíkok se), rögtön iszkiri, irány a napocska, sütkérezzünk, nincs még kánikula se, tökéletes egyszerűen. Környékek következnek, ahol biztos találunk szimpatikus kiülős helyet holnap majd meg holnapután.

Szólj hozzá!